Η παρακολούθηση των διαδικτυακών μας περιηγήσεων είναι πια γεγονός

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Η παρακολούθηση των διαδικτυακών μας περιηγήσεων είναι πια γεγονός

 Η παρακολούθηση των διαδικτυακών μας περιηγήσεων είναι πια γεγονός
Νέα Δράση
Ψηφιακά Δικαιώματα

Η καθημερινότητά μας- όπως που πάμε, τι μας αρέσει, τι αγοράζουμε – βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τις εταιρείες του διαδικτύου, προκειμένου να επηρεάσουν τις επιλογές και τις αποφάσεις μας.

Αλλά θα μπορούσε να γίνει και ακόμα χειρότερο. Παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των καταναλωτών αντιτίθεται σε πρακτικές, όπως τη «συμπεριφορική διαφήμιση», η οποία βασίζεται σε δεδομένα από τη διαδικτυακή περιήγησή μας και επιτρέπει την προβολή διαφημίσεων που αντανακλούν τα προσωπικά μας ενδιαφέροντα, καθίσταται πρακτικά αδύνατη η μη παρακολούθηση, η μη δημιουργία προφίλ, όπως και οι στοχευμένες διαφημίσεις για εμπορικούς σκοπούς.

Είναι καιρός να βάλουμε τέλος στις συγκεκριμένες μη θεμιτές πρακτικές, οι οποίες στο απώτερο μέλλον θα επιδεινωθούν με την ανάπτυξη των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης. Οι καταναλωτές δεν πρέπει να κατασκοπεύονται, ούτε να γίνονται στόχος εν αγνοία τους.

Δείτε το βίντεο μας #StopCommercialSurveillance, στο οποίο οι ενώσεις καταναλωτών καλούμε την E.E., μέσω της Ευρωπαϊκής μας Ομοσπονδίας BEUC, να αναλάβει δράση με σκοπό το σχεδιασμό μιας ψηφιακής κοινωνίας, που σέβεται την ιδιωτικότητα των χρηστών και ιδιαίτερα των ευάλωτων, είναι δίκαιη, ασφαλής και πιο φιλική προς το απόρρητο. Το βίντεο διαθέτει και ελληνικούς υπότιτλους. Μπορείτε να τους ενεργοποιήσετε από τις ρυθμίσεις κάτω δεξιά στο βίντεο. 

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά