Παρέμβαση για τα μέλη

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Παρέμβαση για τα μέλη

Παρέμβαση για τα μέλη

Με μία πληθώρα δράσεων, όπως κριτική νομοσχεδίων, υπομνήματα, προτάσεις, επιστολές, μελέτες και έρευνες, μαζικές κινητοποιήσεις (συλλογή υπογραφών, μποϋκοτάζ), δημοσιοποίηση των παράνομων συμπεριφορών, καταγγελίες στην διοίκηση για επιβολή προστίμων, προσφυγή στη δικαιοσύνη μέσω συλλογικών αγωγών και άλλους τρόπους, ασκούμε πίεση τόσο στις αρμόδιες αρχές, όσο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Μ’ αυτή την δράση, έχουμε καταφέρει να εφαρμόζεται η νομοθεσία στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, να βελτιώσουμε πολλά νομοσχέδια, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη προστασία των καταναλωτών.

Αρμόδιες Αρχές

Αποσκοπούμε στην διαμόρφωση ενός καλύτερου εθνικού και κοινοτικού νομοθετικού πλαισίου, για τους καταναλωτές με βάση το οποίο θα εφαρμόζεται ρητά η νομοθεσία και οι δικαστικές αποφάσεις. Σε επίπεδο ευρωπαϊκό, οι παρεμβάσεις μας συντονίζονται από την Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών (BEUC).

Επιχειρήσεις  

Αποσκοπούμε στην εφαρμογή της νομοθεσία ώστε να σταματήσουν οι παραβιάσεις της από τις επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα επιδιώκουμε και πετυχαίνουμε στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, την επίλυση των προβλημάτων με συγκεκριμένη επιχείρηση, προς όφελος των μελών μας.

Εξωδικαστική

Η εξωδικαστική παρέμβαση είναι οι ενέργειες που κάνουμε για την επίλυση προβλημάτων των μελών μας, πριν, ή χωρίς να καταφύγουμε στο δικαστήριο. Ένας έμπειρος νομικός αναλαμβάνει την υπόθεσή σας και μεσολαβεί κάνοντας τις εξής ενέργειες:

  • Στέλνει έγγραφη επιστολή στην εταιρεία, και με νομικά επιχειρήματα διεκδικεί το αίτημά σας
  • Έχει συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, ώστε να βρεθεί λύση σε σύντομο χρονικό διάστημα
  • Ενημερώνει τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας, ώστε να παρακολουθούν το ζήτημα και να επιβάλουν κυρώσεις όπου προβλέπεται
  • Έχει συνεχή επικοινωνία μαζί σας και σας ενημερώνει για την πορεία της υπόθεσής σας

Ωστόσο, δεν έχουμε τη δικαιοδοσία να παρεμβαίνουμε για προβλήματα που αντιμετωπίζετε με Δημόσιους φορείς.

Δικαστική

Όταν δεν επιλυθεί το πρόβλημα εξωδικαστικά, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να καταφύγει το μέλος στο δικαστήριο, αλλά αυτό δεν συμβαίνει επειδή δεν συμφέρει, αφού τα απαιτούμενα έξοδα και χρόνος, συνήθως είναι πολύ μεγαλύτερα από την οικονομική ζημιά που έχει προκληθεί.

Οι ομαδικές αγωγές, είναι η συνήθης δικαστική παρέμβαση μας υπέρ των μελών μας. Μπορούν να ασκηθούν όταν υπάρχει ευνοϊκή δικαστική απόφαση σε κάποια συλλογική αγωγή, για λογαριασμό τουλάχιστον δύο αλλά συνήθως περισσότερων ατόμων, τα οποία έχουν ζημιωθεί από την ίδια εταιρεία για το ίδιο ακριβώς θέμα. Μέσω αυτών, είναι δυνατόν να επιστραφούν τα χρήματα που είχαν παρακρατήσει παράνομα οι καταδικασθείσες επιχειρήσεις. Πλεονεκτούν, σε σχέση με την προσφυγή του καθενός ατομικά στο δικαστήριο, επειδή τα απαιτούμενα έξοδα είναι πολύ λιγότερα.

Στα πάνω απο 30 χρόνια δράσης μας, έχουμε πραγματοποιήσει 560 ομαδικές αγωγές και έχουμε καταφέρει να επιστραφούν στα μέλη μας, περίπου 4,8 εκ. €

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά