Αγορά αεροπορικών εισιτηρίων – Παράνομες Χρεώσεις

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Αγορά αεροπορικών εισιτηρίων – Παράνομες Χρεώσεις

Αγορά αεροπορικών εισιτηρίων – Παράνομες Χρεώσεις
Μετακινήσεις

Αεροπορική εταιρεία υποχρεώθηκε να επιστρέψει το πόσο των 6,80 ευρώ που παράνομα παρακράτησε ως προμήθεια κατά την αγορά εισιτηρίων με πιστωτική κάρτα.
Συγκεκριμένα, καταναλωτής-μέλος μας αγόρασε μέσω πιστωτικής κάρτας εισιτήριο από την Ryanair Limited, η οποία του επέβαλε επιπρόσθετη χρέωση της τάξεως του 2% επί του συνολικού κόστους με τη δικαιολογία “Τέλος πληρωμής”.

Με βάση την ισχύουσα  νομοθεσία (άρθρο  56 του ν. 4370/2016, όπου αντικαθιστά το άρθρο 4γ του ν. 2251/94) “Ο προμηθευτής δεν δικαιούται να επιβάλει επιβαρύνσεις στους καταναλωτές για τη χρήση ενός συγκεκριμένου μέσου πληρωμής”. Συνεπώς, απαγορεύονται ρητά οι επιπλέον χρεώσεις για την αγορά προϊόντος ή υπηρεσίας με την χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.
 
Αποστείλαμε επιστολή στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή με σκοπό να επιβάλλει στην Ryanair Limited τις νόμιμες κυρώσεις για παραβίαση της νομοθεσίας και να μεριμνήσει για την  επιστροφή των χρημάτων του μέλους μας.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η εταιρεία προέβη σε αντιλογισμό και επιστροφή του ποσού.

Καλούμε όλες και όλους εσάς, να καταγγείλετε κάθε παράνομη προμήθεια που επιβαρύνεστε όταν αγοράζετε αεροπορικά εισιτήρια με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας το σχετικό υπόδειγμα (βλ. συνημμένο έγγραφο παρακάτω).
Επίσης, μπορείτε να μας καλείτε στο 210 – 330 4444, να αποστέλλετε fax στο 210 – 330 0591 ή να αποστέλλετε μήνυμα στο info@ekpizo.gr

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά