Μεγαλύτερη διαφάνεια στις κλινικές δοκιμές φαρμάκων και χρηστή διακυβέρνηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Μεγαλύτερη διαφάνεια στις κλινικές δοκιμές φαρμάκων και χρηστή διακυβέρνηση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Μεγαλύτερη διαφάνεια στις κλινικές δοκιμές  φαρμάκων και χρηστή διακυβέρνηση  στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων
Νέα Δράση
Υγεία

Αυτό είναι το θέμα της επιστολής που έστειλε η  ΕΚΠΟΙΖΩ μαζί με άλλες 27 οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, στους Μόνιμους Αντιπροσώπους των κρατών τους στις Βρυξέλλες[1], οι οποίοι βοηθούν στην προετοιμασία των  εθνικών απόψεων κατά τις  συναντήσεις των υπουργών.

Η επιστολή εστάλη στην φάση αυτή, που ξεκινά η τριμερής διαπραγμάτευση του Συμβουλίου με την Ε. Επιτροπή και το Ε. Κοινοβούλιο, για την διαμόρφωση  κοινής άποψης, σχετικά με τον Κανονισμό για  την ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων(EMA).

Ο Κανονισμός αυτός, μία από τις θετικές ‘παρενέργειες’  της πανδημίας,  διευκολύνει τον EMA να ανταποκρίνεται άμεσα σε επείγουσες υγιειονομικές καταστάσεις που  απασχολούν  όλα τα κράτη-μέλη, και αφορούν την  ετοιμότητά τους για την  σωστή αντιμετώπιση και διαχείριση υγειονομικών κρίσεων.

Ζητούμε λοιπόν, στο τελικό κείμενο της διαπραγμάτευσης, να είναι σαφέστατη η δέσμευση για  μεγαλύτερη διαφάνεια στις κλινικές δοκιμές φαρμάκων και στην χρηστή διακυβέρνηση του Οργανισμού Φαρμάκων.

Η ανάγκη για διαφάνεια γίνεται  ακόμα μεγαλύτερη, αφού στις 31 ιανουαρίου 2022, μετά από πολλά χρόνια καθυστέρησης θα εφαρμοστεί ο Κανονισμός 536/2014 για τις κλινικές δοκιμές φαρμάκων και θα λειτουργήσει  σχετική πλατφόρμα.

Η εξοικονόμηση πόρων, ανθρώπινων κι υλικών είναι αυτονόητη και επιδιώκεται μέσω και των δύο Κανονισμών, ώστε να μπορούν όλα τα κράτη μέλη και η ίδια η Ε. Ένωση να ενεργούν άμεσα και αποτελεσματικά σε  τρέχουσες αλλά και μελλοντικές υγειονομικές κρίσεις...και έτσι να πλησιάσουμε περισσότερο την Ενωμένη Ευρώπη, προς όφελος των πολιτών της...

Δείτε την επιστολή στα επισυνάπτόμενα αρχεία.




[1] Κοινοποιήθηκε επίσης στην ΕΕ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στον Ευρωπαϊκό οργανισμό Φαρμάκων

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά