Έκκληση της Κοινωνίας των Πολιτών της Ευρώπης προς τους Υπουργούς Υγείας

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Έκκληση της Κοινωνίας των Πολιτών της Ευρώπης προς τους Υπουργούς Υγείας

 Έκκληση της Κοινωνίας των Πολιτών της Ευρώπης προς τους Υπουργούς Υγείας
Υγεία

Τα τελευταία χρόνια, έχει αρχίσει να συζητείται ολοένα και πιο συχνά και με μεγαλύτερη ένταση το θέμα της ακρίβειας των φαρμάκων που οδηγεί στον αποκλεισμό πολλών ασθενών από την απόκτησή τους, ενώ ταυτόχρονα εξαντλεί οικονομικά και τα κονδύλια για την υγεία σε πολλά κράτη. Η ακρίβεια τους οφείλεται στην 20χρονη πατέντα κάθε νέου φαρμάκου, καθώς και σε επί μέρους πατέντες για το ίδιο φάρμακο που η φαρμακοβιομηχανία φροντίζει να αποκτά. Αποτέλεσμα, η δημιουργία μονοπωλίων και η καθυστέρηση της εισόδου στην αγορά γενοσήμων που αποδεδειγμένα μειώνουν στο ελάχιστο τις αντίστοιχες τιμές.

Ανεξάρτητοι επιστήμονες, ερευνητές, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν άμεση πολιτική παρέμβαση προκειμένου να εκλογικευθούν όχι μόνο οι τιμές, αλλά και η έρευνα για νέα φάρμακα. Τελευταία, έχουν δραστηριοποιηθεί προς την κατεύθυνση αυτή και Ευρωβουλευτές, ενώ η Υπουργός Υγείας της προεδρεύουσας στην ΕΕ Ολλανδίας έθεσε καίρια ζητήματα στους συναδέλφους της των άλλων χωρών, κατά την συνάντησή τους τον Μάϊο, που κατέληξε σε κάποια σημαντικά συμπεράσματα. Τώρα, υπάρχει ο κίνδυνος να αφαιρεθούν από την συζήτηση των Υπουργών Υγείας στην συνάντησή τους τον Ιούνιο, τα θέματα τα σχετικά με την πατέντα μετά από παρεμβάσεις της φαρμακοβιομηχανίας. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις απ' όλη την Ευρώπη, μαζί και η ΕΚΠΟΙΖΩ, έχουν συνυπογράψει έκκληση (βλ. συνημμένο παρακάτω) προς τους Υπουργούς Υγείας των χωρών τους ζητώντας τους να μην υποχωρήσουν στις πιέσεις της φαρμακοβιομηχανίας.

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά