Επιστροφή 9.853,50 ευρώ σε 9 καταναλωτές-μέλη μας

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Επιστροφή 9.853,50 ευρώ σε 9 καταναλωτές-μέλη μας

Επιστροφή 9.853,50 ευρώ σε 9 καταναλωτές-μέλη μας
Συλλογικές/Ομαδικές Αγωγές

Ακόμη δύο θετικές αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Αθηνών ήρθαν να προστεθούν στις εκατοντάδες που έχουν εκδοθεί τα τελευταία έτη, έπειτα από ομαδικές αγωγές που καταθέσαμε κατά τραπεζών, με αίτημα την επιστροφή ποσών που έχουν παρακρατηθεί παράνομα ως “έξοδα δανείου” ή “ποινή προεξόφλησης”.

Οι εν λόγω αποφάσεις και πιο συγκεκριμένα οι υπ’αρίθμ. 173/2015 και 281/2016 Ειρηνοδικείου Αθηνών, διατάσσουν τις τράπεζες να καταβάλουν το συνολικό ποσό των 9.853,50 ευρώ σε 9 μέλη μας.

Οι τράπεζες για χρόνια επέβαλλαν στους δανειολήπτες έξοδα δανείου, το ύψος των οποίων μάλιστα καθοριζόταν ανάλογα με το ποσό του δανείου. Με τις εκατοντάδες ομαδικές αγωγές που έχουμε καταθέσει για τα μέλη μας, έχουμε οδηγήσει στην επιστροφή πάνω από 4,5 εκατομμυρίων ευρώ στους καταναλωτές.

Η προμήθεια για την εκταμίευση του ποσού του στεγαστικού δανείου, η οποία συχνά καλυπτόταν από τον τίτλο “έξοδα δανείου”, “έξοδα φακέλου”, “έξοδα έγκρισης δανείου» κλπ. έχει κριθεί καταχρηστική με βάση την απόφαση 5253/2003 του Εφετείου Αθηνών μετά από συλλογική αγωγή μας. Ομοίως, καταχρηστική έχει κριθεί και η επιβολή ποινής προεξόφλησης σε στεγαστικά δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο, σύμφωνα με την απόφαση 430/2005 του Αρείου Πάγο. Στις ανωτέρω αποφάσεις βασίστηκε και η Υπουργική Απόφαση Ζ1-798/2008, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Καλούμε όλους τους δανειολήπτες που έχουν καταβάλει έξοδα δανείου σε στεγαστικά δάνεια ή ποινή προεξόφλησης σε στεγαστικά με κυμαινόμενο επιτόκιο, να μας απευθυνθούν, προκειμένου να ενταχθούν στις ομαδικές αγωγές που καταθέτουμε για επιστροφή των ποσών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία, μπορείτε να δείτε εδώ

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις συλλογικές αγωγές που έχουμε ασκήσει και πώς αυτές έχουν ωφελήσει γενικότερα το σύνολο των καταναλωτών, πατήστε εδώ

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά