Υγεία και Φάρμακα: Ευρωπαϊκή υπόθεση και όχι εθνική

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Υγεία και Φάρμακα: Ευρωπαϊκή υπόθεση και όχι εθνική

Υγεία και Φάρμακα: Ευρωπαϊκή υπόθεση και όχι εθνική
Υγεία

Βρεθήκαμε στην χιονισμένη πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους, στις 24 και 25 Ιανουαρίου. Οι λόγοι, ήταν δύο: Πρώτον, το συνέδριο που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή μας Ομοσπονδία (BEUC) μαζί με την Ομοσπονδία Λιθουανικών Οργανώσεων Καταναλωτών. Και ο δεύτερος, η συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για θέματα υγείας,των μελών του BEUC.

Αλλά γιατί στην Λιθουανία το καταχείμωνο; Επειδή, ο Επίτροπος για την Υγεία της ΕΕ, ο Vytenis Andriukaitis, είναι Λιθουανός και ήταν διαθέσιμος μόνο αυτήν την ημερομηνία.

Περισσότεροι από 45 συμμετέχοντες άκουσαν τον Επίτροπο για την Υγεία να κάνει μια παθιασμένη έκκληση προς την ΕΕ να αναλάβει σημαντικότερο ρόλο στην προώθηση της υγείας όλων των Ευρωπαίων, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης της υγείας σε όλες τις πολιτικές και τα μέτρα για την επιτάχυνση της πρόσβασης όλων των πολιτών σε  νεότερες, πιό αποτελεσματικές θεραπείες και φάρμακα.

Άλλοι ομιλητές ήταν ο Λιθουανός υφυπουργός για την υγεία, η εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) και η Martine Van Hecke από την Βέλγικη Οργάνωση Καταναλωτών (Test Achats / Test Aankoop).

Οι συμμετέχοντες, χωρίστηκαν σε ομάδες συζήτησης, των οποίων κοινό συμπέρασμα υπήρξε η ανάγκη και η έκκληση για μεγαλύτερη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα θέματα υγείας. Ιδιαίτερα, τονίστηκε το γεγονός ότι η διαπραγμάτευση 28 κρατών-μελών ως μίας ενιαίας οντότητας με τις φαρμακοβιομηχανίες, είναι καταλυτική ως προς την επίτευξη φθηνότερων και αποτελεσματικότερων φαρμάκων.

Διαφορετική είναι η διαπραγματευτική ισχύς όταν προμηθεύεσαι φάρμακα, εμβόλια, ή ιατρικές συσκευές για πάνω από 511 εκατομμύρια πληθυσμό, σε σχέση με την διαπραγματευτική ισχύ μιας χώρας με 2,3, 10 ή και 80 εκ. πληθυσμό.

Οι ενώσεις καταναλωτών, έχουν και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση των καταναλωτών, αλλά όχι μόνο. Στις πιο προηγμένες χώρες της ΕΕ, έχουν την δυνατότητα να προτείνουν λύσεις που διασφαλίζουν ότι τα νέα φάρμακα, θα είναι αποτελεσματικά, ασφαλή και οικονομικά προσιτά.

Και όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής μας Ομοσπονδίας, (BEUC) συνεργαζόμενα όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και με άλλες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, ιατρικούς και φαρμακευτικούς συλλόγους, εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μπορούν να επιτύχουν συν τω χρόνω μια καλύτερη ευρωπαϊκή πολιτική για την υγεία και τα φάρμακα.

Δείτε φωτογραφίες παρακάτω

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά