Μην ξεγελιέστε! Δεν υπάρχουν φάρμακα για τον κορωνοϊό!

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Μην ξεγελιέστε! Δεν υπάρχουν φάρμακα για τον κορωνοϊό!

Μην ξεγελιέστε! Δεν υπάρχουν φάρμακα για τον κορωνοϊό!
Υγεία

Υπάρχουν μόνο φάρμακα για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων που προκαλεί. Και αυτά τα συνιστούν μόνο οι γιατροί

Ενημερώστε μας αμέσως, ποιοί προσπάθησαν να σας πουλήσουν τέτοια φάρμακα, ή άλλα,  χρήσιμα για την προφύλαξη από τη πανδημία, προϊόντα σε υπέρογκες τιμές!

Είμαστε εδώ… εμείς  για σας… εσείς  για εμάς… όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε ευκολότερα τους φόβους μας, θα καταπολεμήσουμε τις απάτες, θα σταθούμε όρθιοι!

Οι γνωστοί  επιτήδειοι μπορεί να ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα τους είναι ικανά να αντιμετωπίσουν ή να αποτρέψουν την ασθένεια του νέου κορωνοϊού (COVID-19). Ή μπορεί να φαίνεται ότι  εύκολα θα σας δώσουν  νόμιμα φάρμακα που βρίσκονται σε έλλειψη και δεν είναι άμεσα διαθέσιμα.

Μην τους πιστεύετε! Μπορεί, εκτός από την οικονομική ζημιά, να προκαλέσετε εσείς οι ίδιοι βλάβη στην υγεία σας, ίσως σοβαρή

Αυτά τα προϊόντα είναι πιθανό να είναι ψευδεπίγραφα φάρμακα. Δηλαδή, ψεύτικα φάρμακα που οι επιτήδειοι ισχυρίζονται ότι είναι πραγματικά ή εγκεκριμένα. Αλλά, προσοχή!!

  1. Μπορεί να περιέχουν λάθος ή καθόλου δραστικό συστατικό ή το σωστό συστατικό σε λάθος ποσότητα.
  2. Μπορεί επίσης να περιέχουν πολύ βλαβερές ουσίες που δεν πρέπει να βρίσκονται σε φάρμακα. Η λήψη τέτοιων προϊόντων μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας ή σε επιδείνωση της κατάστασής σας.
  3. Για να προστατευθείτε από δόλιους πωλητές, αγοράστε μόνο φάρμακα από  το  φαρμακείο  ή το  ηλεκτρονικό φαρμακείο που είναι εγγεγραμμένο στους επίσημους καταλόγους των κρατών-μελών.

Προσοχή λοιπόν!

  • Όταν αγοράζετε μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιείτε μόνο  τα επίσημα καταχωρημένα διαδικτυακά φαρμακεία. Δυστυχώς στην Ελλάδα, δεν έχουμε ακόμα τέτοιο κατάλογο, παρ’ όλο που η ευρωπαϊκή ‘εντολή’ είναι από το 2016.
  • Ελέγξτε αν το ηλεκτρονικό φαρμακείο που χρησιμοποιείτε έχει το πανευρωπαϊκό  λογότυπο όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω.Αυτό το λογότυπο θα εμφανιζόταν στα ελληνικά , Ελλάδα και Κύπρο, και θα μπορούσατε  να ελέγξετε αν ο ιστότοπος αυτός λειτουργεί νόμιμα.
  • Και όσοι ψάχνεστε και θέλετε περισσότερα, δείτε εδώ,  στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Αρχής Φαρμάκων (European Medicines Agency), απ’ όπου και οι πληροφορίες που σας δώσαμε.

Επίσης, δείτε τι λέει ο δικός μας Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) που παραπέμπει επίσης στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Αρχής Φαρμάκων αλλά και στην ανακοίνωση της Interpol  για τις απάτες που έχουν ήδη διαπιστώσει.

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά