Ελεύθερη χρήση των συνδρομητικών εγγραφών σας και όταν ταξιδεύετε σε όλες τις χώρες της ΕΕ

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Ελεύθερη χρήση των συνδρομητικών εγγραφών σας και όταν ταξιδεύετε σε όλες τις χώρες της ΕΕ

Ελεύθερη χρήση των συνδρομητικών εγγραφών σας και όταν ταξιδεύετε σε όλες τις χώρες της ΕΕ
Μετακινήσεις

Οι καταναλωτές που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ θα  μπορούν σύντομα  να χρησιμοποιούν τις συνδρομητικές εγγραφές τους - για παράδειγμα τις υπηρεσίες μετάδοσης βίντεο συνεχούς ροής (online video streaming) – και όταν βρίσκονται στο εξωτερικό. Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα της πρόσφατης συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ του Ευρωκοινοβουλίου και των εκπροσώπων των κρατών-μελών.

Τώρα, οι υπηρεσίες για προπληρωμένη μετάδοση μουσικής συνεχούς ροής, ηλεκτρονικά παιχνίδια ή για βίντεο κατά επιλογή  είναι συχνά μπλοκαρισμένες για τους καταναλωτές που ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ. Αυτοί οι νέοι κανόνες απευθύνονται σε όλους τους υπάρχοντες και νέο υς συνδρομητές  χωρίς επιπλέον χρέωση και χωρίς χρονικό περιορισμό.

Η Monique Goyens, Γενική Διευθύντρια της  Ευρωπαϊκής  Οργάνωσης  Καταναλωτών (BEUC), μέλος της οποίας είναι η ΕΚΠΟΙΖΩ,  σχολιάζει:

“Αυτά είναι πολύ καλά νέα για τους Ευρωπαίους Καταναλωτές. Τα τεχνητά εμπόδια που δεν σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε υπηρεσίες online βίντεο, μουσικής ή συνδρομές για παιχνίδια, αντιτίθενται στην κύρια αρχή της ενιαίας αγοράς. Βρισκόμαστε πια, ένα βήμα πιο κοντά σε μία ενιαία ψηφιακή αγορά που εξυπηρετεί τους καταναλωτές.”

“Όλο και περισσότεροι καταναλωτές πληρώνουν συνδρομές για να παρακολουθήσουν τηλεοπτικές σειρές ή να ακούσουν μουσική στο διαδίκτυο. Τώρα που οι χρεώσεις περιαγωγής ανήκουν στο παρελθόν, οι καταναλωτές θα επωφεληθούν πραγματικά από τις προπληρωμένες για το περιεχόμενο υπηρεσίες ενόσω ταξιδεύουν.”

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά