Μήπως δεν είναι πολύ αργά για το περιβάλλον;

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Μήπως δεν είναι πολύ αργά για το περιβάλλον;

Μήπως δεν είναι πολύ αργά για το περιβάλλον;
Νέα Δράση
Περιβάλλον

Ίσως να γνωρίζετε ότι ο τρόπος ζωής που κάνουμε τα τελευταία χρόνια, έχει επηρεάσει κατά πολύ και μάλιστα αρνητικά το περιβάλλον (ακραία καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες, φωτιές κ.α). Η ζωή στο σπίτι μας, οι μετακινήσεις μας, το φαγητό, οι αγορές που κάνουμε έχουν το αντίστοιχο περιβαλλοντικό/ανθρακικό ατομικό αποτύπωμα. Τι σημαίνει όμως ανθρακικό αποτύπωμα; Το σύνολο των εκπομπών αερίου που προκαλείται από τον καθένα μας ξεχωριστά λόγω των παραπάνω δραστηριοτήτων… και το ερώτημα που προκύπτει, είναι το αν είμαστε σε θέση να περιορίσουμε το ανθρακικό μας αποτύπωμα στο ελάχιστο… και αν ναι, πως μπορεί να γίνει αυτό; 

Με την βοήθεια του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος (Horizon 2020) που ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2021 και θα προσπαθήσει, παρέχοντας τα κατάλληλα εργαλεία, να κλείσει το χάσμα μεταξύ λόγων και έργων, δηλαδή της λεκτικής ευαισθησίας για το κλίμα και της ανάληψης ατομικής δράσης. Το πρόγραμμα με το όνομα PSLifestyle (Positive Sustainable Lifestyle) στοχεύει να εμπλακεί σε βάθος και να κινητοποιήσει άτομα σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες να υιοθετήσουν πιο αειφόρους και πιο υγιεινούς τρόπους ζωής, βοηθώντας τους να μειώσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα. Στα πλαίσια του προγράμματος θα δημιουργηθεί το εργαλείο PSLifestyle το οποίο θα βοηθήσει τα άτομα αυτά να ενημερωθούν για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της καθημερινότητάς τους… θα τους προβληματίσει για τις τρέχουσες συνήθειές τους και για το πώς θα μπορούσαν να τις αλλάξουν μέσω απλών και έξυπνων καθημερινών ενεργειών. 

Το πρόγραμμα PSLifestyle είναι μια κοινοπραξία 16 συνολικά εταίρων με το Ερευνητικό Κέντρο (Ε.Κ) Αθηνά και την Ένωση Καταναλωτών “Η Ποιότητα της Ζωής” – Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. να αποτελούν τους Έλληνες εταίρους του. Στόχος τους μεταξύ άλλων είναι να διαδώσουν και να προωθήσουν το εργαλείο του PSLifestyle στους έλληνες πολίτες αφού πρώτα το έχουν προσαρμόσει στα ελληνικά δεδομένα.  Η προσαρμογή του εργαλείου θα γίνει μέσω των βιωματικών εργαστηρίων του προγράμματος (Living Labs) που θα διοργανώσουν το Ε.Κ. Αθηνά και η ΕΚΠΟΙΖΩ μεταξύ Μαΐου 2022 και Μαρτίου 2023 σε Αθήνα, Ξάνθη, Ηράκλειο και Πάτρα. Σε πρώτη φάση στα εργαστήρια αυτά, τα άτομα που θα συμμετέχουν, θα συνεργαστούν μεταξύ τους ώστε από κοινού να συμβάλλουν στην περαιτέρω βελτίωση του εργαλείου PSLifestyle, τόσο των λειτουργιών του όσο ακόμη και της εμφάνισης του.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως το πρόγραμμα PSLifestyle θα βοηθήσει τα άτομα να υιοθετήσουν έναν πιο θετικό και αειφόρο τρόπο ζωής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του PSLifestyle.

Μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες δράσεις του προγράμματος PSLifestyle ακολουθώντας μας στο Twitter και στο LinkedIn και κάντε εγγραφή στο newsletter μας.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία μπορείτε να μας απευθυνθείτε στο greece@pslifestyle.eu

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 101037342

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά