Προετοιμαστείτε για τις "πράσινες" επενδύσεις!

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Προετοιμαστείτε για τις "πράσινες" επενδύσεις!

Προετοιμαστείτε για τις ‘πράσινες’ επενδύσεις!
Νέα Δράση
Περιβάλλον
Χρηματοοικονομικά

Είναι πολύ πιθανό να γνωρίζετε ότι η Βιώσιμη ή Αειφόρος Ανάπτυξη (Sustainable Development) αποτελεί έννοια-κλειδί στον 21ο αιώνα και μία μεγάλη πρόκληση για όλη την ανθρωπότητα και ορίζεται ως η ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες της παρούσας γενιάς χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιούν τις δικές τους ανάγκες. Η Βιώσιμη Ανάπτυξη δεν αναφέρεται μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά περιλαμβάνει και οικονομικές και κοινωνικές πτυχές.

Είναι όμως λιγότερο πιθανό να γνωρίζετε ότι, αν μας ενδιαφέρει η προστασία του περιβάλλοντος, θα μπορούμε να επενδύουμε με βιώσιμο ή αειφόρο ή πράσινο τρόπο!

Τι σημαίνει αυτό; ότι βάσει πρόσφατης αναθεώρησης της ενωσιακής νομοθεσίας, οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες από τον Οκτώβριο του 2022 να μας ενημερώνουν για τις ‘πράσινες’ επιλογές που έχουμε στην διάθεσή μας, ανάλογα  με τα χρήματα που διαθέτουμε. 

Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να  μας ρωτούν αν θέλουμε να επενδύσουμε π.χ. στην  μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ή εάν θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε την ζημία που προκαλούν οι οικονομικές μας αποφάσεις. Επίσης, θα πρέπει να εξετάζονται και άλλοι παράγοντες, οι οποίοι σε συνδυασμό μεταξύ τους θα μας δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα για τις ‘πράσινες’ επενδύσεις που ταιριάζουν στις προτιμήσεις και οικονομικές δυνατότητές μας.

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά