Συνεχίζεται η προστασία των “ευάλωτων” καταναλωτών της ΔΕΗ

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Συνεχίζεται η προστασία των “ευάλωτων” καταναλωτών της ΔΕΗ

 Συνεχίζεται η προστασία των “ευάλωτων” καταναλωτών της ΔΕΗ
Νέα Δράση
Ενέργεια

Στις 3/5/2022 η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. κατέθεσε συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ για την ακύρωση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής, όπως και άλλων καταχρηστικών όρων στις συμβάσεις της, η οποία συζητήθηκε σε νέα δικάσιμο,  κατόπιν αναβολής, στην 6η Ιουλίου 2022 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Η δίκη είχε αναβληθεί την 1η Ιουνίου 2022, ώστε να αποφασίσει ο Άρειος Πάγος αν για την υπόθεση θα γίνει ή όχι πιλοτική δίκη μετά από σχετικό αίτημα της ΔΕΗ και το οποίο απορρίφθηκε με την υπ'αρ. 3/2022/28-06-2022 Πράξη της Επιτροπής του Αρείου Πάγου.

Η συλλογική αγωγή αφορά όλους τους καταναλωτές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Παράλληλα, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ αναφορικά με την απαγόρευση διακοπής ηλεκτρικής ενέργειας. Το Πρωτοδικείο, με την αναβολή της δίκης την 1 Ιουνίου και την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων είχε χορηγήσει προσωρινή δικαστική προστασία έως την 6η Ιουλίου 2022 αναφορικά με την απαγόρευση διακοπής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε όσους οικιακούς καταναλωτές ανήκουν στην ευρεία κατηγορία των «ευάλωτων καταναλωτών» και δεν πληρώνουν το ποσό που αντιστοιχεί στην Ρήτρα Αναπροσαρμογής. Η εν λόγω προστασία παρατάθηκε με νέο αίτημά μας έως την έκδοση της απόφασής της συλλογικής αγωγής.

Για να δείτε εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, μπείτε εδώ: Επιτυχία της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.: Θετική εξέλιξη στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης η ΔΕΗ, αρνήθηκε εκ νέου να αναλάβει δέσμευση μη διακοπής ηλεκτροδότησης της εν λόγω κατηγορίας καταναλωτών.

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να κατατεθούν συλλογικές αγωγές και κατά άλλων προμηθευτών για την παράνομη και μονομερή μετατροπή σταθερών τιμολογίων σε κυμαινόμενα, για τις αθέμιτες πρακτικές, όπως και για άλλους καταχρηστικούς όρους στις συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Γίνετε μέλος μας για να στηρίζετε τις δράσεις μας και να σας ενημερώνουμε για τις συλλογικές μας πρωτοβουλίες ενώπιον των δικαστηρίων.

Συνεχίζουμε μαζί δυναμικά!

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά