Η αγορά ενέργειας και η ενεργειακή κρίση με απλά λόγια

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Η αγορά ενέργειας και η ενεργειακή κρίση με απλά λόγια

Συζητάμε για την αγορά ενέργειας και την ενεργειακή κρίση με απλά λόγια
Νέα Δράση
Ενέργεια
Εκδηλώσεις

Πώς μπορούν να προστατευθούν οι καταναλωτές; 

 

Τόσο η Ευρώπη όσο και η Ελλάδα βίωσαν έναν κρύο και ακριβό χειμώνα. Το κόστος ενέργειας συνεχίζει την ανοδική του πορεία συμπαρασύροντας τις τιμές πολλών ακόμα προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, εκτινάσσοντας έτσι τα επίπεδα της ενεργειακής φτώχειας. Η ενεργειακή κρίση αποτελεί μια δύσκολη άσκηση χωρίς προφανείς λύσεις ή διεξόδους, που καταδεικνύει την πολυπλοκότητα της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας όπως και την παραγνωρισμένη διάσταση της ενέργειας ως κοινωνικού αγαθού.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, μια ιδιαίτερα χρήσιμη και κατατοπιστική εκδήλωση διοργάνωσαν την Πέμπτη 14/4, το INZEB και η Electra Energy σε συνεργασία με το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Γραφείο Θεσσαλονίκης - Ελλάδα και την Ένωση Καταναλωτών - Η Ποιότητα Της Ζωής (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Energy Democracy Dialogues.

Η διαδικτυακή εκδήλωση «Συζητάμε για την αγορά ενέργειας και την ενεργειακή κρίση με απλά λόγια. Πώς μπορούν να προστατευθούν οι καταναλωτές;» απευθύνθηκε σε ευάλωτα νοικοκυριά, σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, σε αγρότες, και γενικά σε όλους τους πολίτες που έρχονται αντιμέτωποι με αυξημένα κόστη ενέργειας και αναζητούν λύσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε προσιτές και αξιόπιστες ενεργειακές υπηρεσίες. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αποσαφηνίσει με απλούς όρους το πώς λειτουργεί η αγορά ενέργειας και στη συνέχεια να προτείνει λύσεις για την ενδυνάμωση, τη συμμετοχή και την ενεργειακή ανεξαρτησία των καταναλωτών. Ειδικότερα, εξετάστηκαν τα οφέλη από τους απλούς, κατανοητούς και καθαρούς λογαριασμούς ενέργειας, και παράλληλα παρουσιάστηκαν οι διέξοδοι τις οποίες προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογικές δυνατότητες, όπως οι ενεργειακές κοινότητες, η αυτοπαραγωγή και η εξοικονόμηση ενέργειας.

Μίλησαν ο Δημήτρης Καρδοματέας, ενεργειακός σύμβουλος, τ. γενικός διευθυντής Στρατηγικής & Ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ, η Παναγιώτα Καλαποθαράκου, πρόεδρος ΕΚΠΟΙΖΩ, η Βίκυ Τζέγκα, νομική σύμβουλος ΕΚΠΟΙΖΩ, η Κυριακή Μεταξά, υπεύθυνη προγραμμάτων στο Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, ο Δημήτρης Κιτσικόπουλος από το Electra Energy Coop, η AliceKοροβέση, γενική διευθύντρια ΙΝΖΕΒ, και ο IgnacioNavarro, από την Greenpeace Greece. Την συζήτηση συντόνισε ο Γιάννης-Ορέστης Παπαδημητρίου, δημοσιογράφος Manifold.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στη σελίδα της πρωτοβουλίας Energy Democracy Dialogues και στο Facebook event.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση στο βίντεο παρακάτω.

 

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά