Καταγγελία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων (GDPR)

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Καταγγελία για παραβίαση προσωπικών δεδομένων (GDPR)

παραβίαση προσωπικών δεδομένων
Ψηφιακά Δικαιώματα

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα είναι πληροφορίες που αφορούν ένα ταυτοποιημένο ή ταυτοποιήσιμο εν ζωή άτομο (π.χ. ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική διεύθυνση, δεδομένα τοποθεσίας, δεδομένα που φυλάσσονται από νοσοκομείο ή γιατρό). Διαφορετικές πληροφορίες οι οποίες, εάν συγκεντρωθούν όλες μαζί, μπορούν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση ενός συγκεκριμένου ατόμου, αποτελούν επίσης δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Ο όρος «επεξεργασία», με αυτοματοποιημένα μέσα καθώς και στη μη αυτοματοποιημένη επεξεργασία, περιλαμβάνει τη συλλογή, καταχώριση, οργάνωση, διάρθρωση, αποθήκευση, προσαρμογή ή μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση, κοινολόγηση με διαβίβαση, διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, συσχέτιση ή συνδυασμό, περιορισμό, διαγραφή ή καταστροφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων πρέπει να υποβάλλεται με σαφή και συνοπτικό τρόπο, με διατύπωση που να είναι εύκολα κατανοητή και να είναι σαφώς διακριτό από άλλες πληροφορίες, όπως όροι και προϋποθέσεις. Το αίτημα πρέπει να προσδιορίζει τη χρήση που θα γίνει στα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα και να περιλαμβάνει τα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας που επεξεργάζεται τα δεδομένα. Η συγκατάθεση πρέπει να δίνεται ελεύθερα, να είναι συγκεκριμένη, εν επιγνώσει και αδιαμφισβήτητη.

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε και να λάβετε επιβεβαίωση από την εταιρεία/τον οργανισμό σχετικά με το εάν διαθέτει ή όχι δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν.

Εάν πιστεύετε ότι έχουν παραβιαστεί τα δικαιώματά σας όσον αφορά την προστασία δεδομένων, έχετε τρεις διαθέσιμες επιλογές:

  • υποβολή καταγγελίας ενώπιον της Εθνικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, Τηλεφωνικό Κέντρο: +30-210 6475600, email: complaints@dpa.gr  και ιστοσελίδα: https://www.dpa.gr/
  • προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της εταιρείας ή του οργανισμού
  • προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της ΑΠΔΠΧ

Καταγγελία υποβάλλεται:

α) από το υποκείμενο των δεδομένων ή

β) από μη κερδοσκοπικούς φορείς ή οργανώσεις ή σωματεία ή ενώσεις προσώπων χωρίς νομική προσωπικότητα που έχουν συσταθεί και λειτουργούν νομίμως, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία.

Μπορείτε να βρείτε στο επισυναπτόμενο αρχείο το υπόδειγμα αίτησης.

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά