Νόμος Κατσέλη: Επιτακτική όσο ποτέ η προστασία της κύριας κατοικίας

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Νόμος Κατσέλη: Επιτακτική όσο ποτέ η προστασία της κύριας κατοικίας

Νόμος Κατσέλη: Επιτακτική όσο ποτέ η προστασία της κύριας κατοικίας
Νέα Δράση
Χρηματοοικονομικά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η ΕΚΠΟΙΖΩ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών “Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”, σήμερα 13 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του ΔΣΑ, με κεντρικούς εισηγητές Δημήτρη Σπυράκο – Πρόεδρο της Ένωσης Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή και έχοντα την ευθύνη σύνταξης του νόμου Κατσέλη και το Βίκτωρα Τσιαφούτη, Δικηγόρο και Νομικό Σύμβουλο της ΕΚΠΟΙΖΩ. Παρεμβάσεις πραγματοποίησαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων, κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων και ενώσεων καταναλωτών.

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη, ο νόμος Κατσέλη, που εισήγαγε στην Ελλάδα το θεσμό της πτώχευσης του καταναλωτή, ανήκει στα θεμελιώδη εργαλεία της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης, ενός προβλήματος δηλ. που αντιμετωπίζουν όλες οι σύγχρονες κοινωνίες, εξαιτίας κυρίως της απελευθέρωσης της πίστης και της πιστωτικής επέκτασης. Αντίστοιχες νομοθεσίες υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα αναπτυγμένα κράτη, ενώ οι ενώσεις καταναλωτών αξίωναν την εισαγωγή του θεσμού ήδη από τα χρόνια που οι τράπεζες για λόγους πιστωτικής επέκτασης, προέβαιναν αλόγιστα και ανεύθυνα σε παροχή δανείων στα ελληνικά νοικοκυριά. Ωστόσο, λόγω της έλλειψης άλλων πολιτικών για την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης, Νόμος Κατσέλη αποτέλεσε το μοναδικό αποτελεσματικό καταφύγιο των καταναλωτών για τη ρύθμιση των χρεών τους.

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά