Πως μπορούμε ως καταναλωτές να βελτιώσουμε τη ζωή μας μέσω της δέσμης προτάσεων «Fit for 55» της Ε.Ε.;

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Πως μπορούμε ως καταναλωτές να βελτιώσουμε τη ζωή μας μέσω της δέσμης προτάσεων «Fit for 55» της Ε.Ε.;

Πως ως καταναλωτές μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας μέσω της δέσμης προτάσεων «Fit for 55» της Ε.Ε.;
Νέα Δράση
Ενέργεια

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, με το ευρωπαϊκό νομοθέτημα για το κλίμα η Ε.Ε. έθεσε στον εαυτό της τον δεσμευτικό στόχο να επιτευχθεί κλιματική ουδετερότητα έως το 2050. Οι χώρες της Ε.Ε. έχουν θέσει δεσμευτικούς στόχους εκπομπών για βασικούς τομείς της οικονομίας με στόχο τη σημαντική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και αναγνώρισαν επίσης την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό πλαίσιο που θα διασφαλίζει ότι, η μετάβαση είναι οικονομικά αποδοτική, καθώς και κοινωνικά ισορροπημένη και δίκαιη. Προς επίρρωση των ανωτέρω προβλέπονται  νομοθετικές και μη νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν την Ε.Ε. να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Οι δράσεις αυτές αφορούν τομείς όπως η βιομηχανία, οι μεταφορές και η κινητικότητα, η ενέργεια και ο χρηματοπιστωτικός κλάδος.

Ειδικότερα, η δέσμη προτάσεων «Fit for 55»  αποτελείται από μια σειρά αλληλένδετων προτάσεων με στόχο μείωσης των εκπομπών κατά τουλάχιστον 55 % που έχει θέσει η ΕΕ για το 2030. Συνολικά, η δέσμη προτάσεων ενισχύει οκτώ υφιστάμενες νομοθετικές πράξεις και παρουσιάζει πέντε νέες πρωτοβουλίες, σε διάφορους τομείς: κλίμα, ενέργεια και καύσιμα, μεταφορές, κτίρια, χρήση γης και δασοκομία.

Δείτε στο φυλλάδιο που ακολουθεί, το οποίο έχουν ετοιμάσει η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. σε συνεργασία με την BEUC – Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών, τους δέκα τρόπους που προτείνουμε, ώστε όλοι από κοινού να κάνουμε πιο αποδοτική, φιλική, πράσινη και πιο κοντά στις ανάγκες μας την ενεργειακή μετάβαση.

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά