Νέα έρευνα BEUC και ANEC: Ο οικολογικός σχεδιασμός μας βοηθά να εξοικονομούμε 330€ ανά έτος

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Νέα έρευνα BEUC και ANEC: Ο οικολογικός σχεδιασμός μας βοηθά να εξοικονομούμε 330€ ανά έτος

Νέα έρευνα BEUC και ANEC: Ο οικολογικός σχεδιασμός μας βοηθά να εξοικονομούμε 330€ ανά έτος
Ενέργεια

Οι καταναλωτές μπορούμε να εξοικονομούμε κάθε χρόνο έως και 330 € χάρη στον οικολογικό σχεδιασμό. Ο οικολογικός σχεδιασμός αποτελεί ναυαρχίδα στις πολιτικές της Ε.Ε. και άπτεται της ενεργειακής χρήσης των συσκευών με την απαγόρευση των λιγότερο αποδοτικών.
Αυτό συμβαίνει επειδή οι νόμοι της ΕΕ έδωσαν τη δυνατότητα στους κατασκευαστές να παράγουν ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια (λιγότερα προϊόντα που "καταβροχθίζουν" ενέργεια)
Και αν οι καταναλωτές από την πλευρά τους επιλέγουν ένα προϊόν το οποίο καταναλώνει την λιγότερη δυνατή ενέργεια, δηλαδή είναι στην κορυφή της κατηγορίας της ενεργειακής ετικέτας,η εξοικονόμηση χρημάτων μπορεί να φτάσει τα (αυξηθούν στο ποσό των) 450 € ανά έτος αλλά και παραπάνω.

Τα αποτελέσματα προέρχονται από μια μελέτη που ανατέθηκε στην εταιρεία Ecofys από την Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών BEUC και την επίσης Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών για την Τυποποίηση (το BEUC και την αδελφή οργάνωσή του) ANEC, μέλος των οποίων είναι και η ΕΚΠΟΙΖΩ. Η μελέτη αυτή, αξιολογεί την εξοικονόμηση χρημάτων τις οικονομικές εξοικονομήσεις που προκύπτουν από τον οικολογικό σχεδιασμό και την αναφορά στην ετικέτα της κατανάλωσης ενέργειας για το μέσο ευρωπαϊκό νοικοκυριό. Παρά την υψηλότερη τιμή αγοράς αυτών των συσκευών, που την έχουν λάβει υπόψη τους στους υπολογισμούς αυτούς, προκύπτει ξεκάθαρα οικονομικό όφελος για όσους αποφασίσουν να αγοράσουν οικολογικά σχεδιασμένες συσκευές.
Εκτός όμως από τα οικονομικά οφέλη, ο οικολογικός σχεδιασμός βοηθά και στην βελτίωση των καταναλωτικών προϊόντων, όπως το να είναι πιο αποδοτικά, πιο αθόρυβα και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Η μελέτη τονίζει επίσης ότι η εξοικονόμηση για τους καταναλωτές θα μπορούσε να είναι σημαντικά υψηλότερη εάν πιο φιλόδοξα πρότυπα στον οικολογικό σχεδιασμό επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ.

Στοιχεία της έρευνας:
Η μέση οικογένεια, ως μελέτη περίπτωσης, αποτελείται από ένα ζευγάρι και ένα παιδί, οι οποίοι ζουν σε ένα σπίτι 3 υπνοδωματίων και έχουν περίπου 20 συσκευές και 45 λαμπτήρες.
Η μεθοδολογία της μελέτης βασίζεται στον υπολογισμό του συνολικού κόστους αγοράς όλων των του συνόλου συσκευών τους.
Δείτε εδώ μία περίληψη της έρευνας στα Αγγλικά.

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά