Εκστρατεία ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Εκστρατεία ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας

Εκστρατεία ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας
Νέα Δράση
Ενέργεια

Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. συμμετέχει, μαζί με άλλες Ενώσεις Καταναλωτών, στην εκστρατεία ενημέρωσης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για την εξοικονόμηση ενέργειας. Στόχος της εκστρατείας είναι ευαισθητοποίηση των καταναλωτών προκειμένου να ενημερωθούν μέσω απλών συμβουλών και οδηγιών για τη μείωση του κόστους ρεύματος (ηλεκτρικής ενέργειας).

Η εκστρατεία ενημέρωσης περιλαμβάνει:

  • video (μπορείτε να το δείτε παρακάτω) που προτείνει στους καταναλωτές εύκολους και γρήγορους τρόπους για να εξοικονομήσουν ενέργεια και χρήματα
  • ενημερωτικό φυλλάδιο (βρείτε το στα επισυναπτόμενα) με συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας στη χρήση ηλεκτρικών συσκευών
  • ειδική ιστοσελίδα (ElectricityCostCalculator.gr) όπου οι καταναλωτές μπορούν να υπολογίσουν την ενέργεια (κιλοβατώρες) καθώς και το κόστος χρήσης των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών τους.

Συγκεκριμένα:

  • οι καταναλωτές διαλέγουν τις οικιακές συσκευές που διαθέτουν με ένα κλικ √, εισάγουν τον χρόνο χρήσης κάθε συσκευής και επιλέγουν την τιμή κιλοβατώρας που προσφέρει ο προμηθευτής τους. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να υπολογίσουν ένα ενδεικτικό ημερήσιο και μηνιαίο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.
  • για διευκόλυνση του καταναλωτή, έχουν ήδη προεπιλεχθεί τυπικές συσκευές που χρησιμοποιεί ένα μέσο νοικοκυριό, ενδεικτικές τιμές κατανάλωσης και διάρκεια χρήσης τους, καθώς και η μέση τιμής προμήθειας (μετά την κρατική επιδότηση) του τρέχοντος μήνα, λαμβάνοντας υπόψη τα τιμολόγια κάθε Προμηθευτή όπως αυτά ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ.

Η εκστρατεία είναι διαθέσιμη και στην σελίδα της ΡΑΕ.

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά