Ξέρετε αν η φέτα είναι αποκλειστικά ελληνικό προϊόν;

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Ξέρετε αν η φέτα είναι αποκλειστικά ελληνικό προϊόν;

Ξέρετε αν η φέτα είναι αποκλειστικά ελληνικό προϊόν;
Κινητοποιήσεις

Αν ναι, τότε ξέρετε ίσως ότι, με βάση απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, χρόνια πριν, η ονομασία Φέτα δεν είναι κοινή ώστε να την χρησιμοποιεί ο οποιοσδήποτε, αλλά Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.), ενός Ελληνικού παραδοσιακού τυριού, με συγκεκριμένες προδιαγραφές και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Παράγεται σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας μας από 100% πρόβειο γάλα ή και με μείγμα γίδινου έως 30% και μόνο η χώρα μας δικαιούται να χρησιμοποιεί αυτή την ονομασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ίσως όμως να μην γνωρίζετε ότι το αποκλειστικά για την Ελλάδα κατοχυρωμένο  όνομα της φέτας στην Ευρώπη, βρίσκεται σε κίνδυνο, εξ' αιτίας εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά (CETA) και 15 χώρες της Νότιας Αφρικής (SADC). Οι συμφωνίες αυτές, που έχουν υπογραφεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σύντομα θα επικυρωθούν από τα εθνικά κοινοβούλια, επιτρέπουν την χρήση τις ονομασίας φέτα από παραγωγούς των χωρών αυτών, παλιούς ή και νέους, που παράγουν απλά λευκό τυρί. Μπορείτε εύκολα να αντιληφθείτε την σύγχυση που θα επικρατήσει με την  ύπαρξη  ίδιας ονομασίας για την γνήσια φέτα και των άσχετων με φέτα λευκών τυριών και την αδυναμία του καταναλωτή να επιλέξει την γνήσια, δηλαδή την ελληνική φέτα!
Αλλά, ανεξάρτητα από το αν γνωρίζατε ή όχι την ελληνική αποκλειστικότητα της ονομασίας φέτα, θέλετε να μάθετε περισσότερα γι' αυτήν; Θέλετε να υπερασπιστούμε όλοι μαζί ένα μοναδικό ελληνικό προϊόν; Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://fetasos.gr/#feta, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες. Κυρίως όμως μπορείτε να υπερασπιστείτε την φέτα μας, υπογράφοντας το ψήφισμα που υπάρχει εκεί,ή και δεχόμενοι να εγγραφείτε ως μέλη (χωρίς υποχρέωση συνδρομής ή άλλη δέσμευση). Μπορείτε όμως να κάνετε και κάτι ακόμα! Διαδώσετε, σε όσους περισσότερους μπορείτε, την προσπάθεια αυτή  και το μήνυμα ότι η φέτα είναι μόνο ελληνική!
Με αυτό, ζητούμε από τους  Έλληνες Βουλευτές, να μην εγκρίνουν την Συμφωνία αυτή όταν θα χρειαστεί να ψηφίσουν, εκτός και αν συμπεριλάβουν σαφώς στο κείμενο τους την πλήρη κατοχύρωση της μοναδικής ταυτότητας του εθνικού μας αυτού προϊόντος.

Ξέρετε αν η φέτα είναι αποκλειστικά ελληνικό προϊόν;
Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά