Πληθαίνουν οι καταγγελίες καταναλωτών για τα κέντρα αδυνατίσματος

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Πληθαίνουν οι καταγγελίες καταναλωτών για τα κέντρα αδυνατίσματος

 Πληθαίνουν οι καταγγελίες καταναλωτών για τα κέντρα αδυνατίσματος
Ινστιτούτα Αδυνατίσματος/Γυμναστήρια

Η ΕΚΠΟΙΖΩ το τελευταίο διάστημα δέχεται πληθώρα καταγγελιών από καταναλωτές που έχουν πέσει θύματα των παραπλανητικών πρακτικών των Κέντρων Αδυνατίσματος και Αισθητικής. Μάλιστα, ύστερα από την καταγγελία μέλους μας και την παρέμβαση του Νομικού μας Τμήματος επεστράφη ποσό ύψους 1.350,00 ευρώ για ανεκτέλεστες υπηρεσίες, ενώ σε άλλο μέλος μας, κατόπιν υπαναχώρησης, συμφωνήθηκε η επιστροφή ποσού ύψους 16.000,00 ευρώ!

Η ΕΚΠΟΙΖΩ παρεμβαίνει με επιτυχία υπέρ των μελών της με αποτέλεσμα τα Ινστιτούτα Αδυνατίσματος να υποχρεώνονται σε επιστροφή χιλιάδων ευρώ που εισέπραξαν για ανεκτέλεστες υπηρεσίες.

Οι καταναλωτές πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τις παράνομες πρακτικές των Ινστιτούτων Αδυνατίσματος, καθώς συχνά παραβιάζουν την σχετική Υπουργική Απόφαση και καταστρατηγούν τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι τα Κέντρα Αδυνατίσματος οφείλουν :

  • Να παραδώσουν αντίγραφα όλων των συμβάσεων υπογεγραμμένα και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη, με τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης
  • Να παραδώσουν ξεχωριστό έντυπο υπαναχώρησης μαζί με τις συμβάσεις
  • Να μην λαμβάνουν προκαταβολή υψηλότερη του 2,5% του συμφωνηθέντος συνολικού τιμήματος, πριν αρχίσει να εκτελείται η σύμβαση
  • Να παραδίδουν παραστατικά για κάθε συνεδρία και να αναγράφουν την αξία αυτής

Επίσης, ο καταναλωτής:

  • Εάν υπογράψει σύμβαση μπορεί να υπαναχωρήσει εντός 30 ημερολογιακών ημερών, χωρίς σπουδαίο λόγο, και να λάβει ακόμα και το σύνολο του ποσού, εάν δεν έχει πραγματοποιήσει συνεδρίες.
  • Εάν έχει πραγματοποιήσει συνεδρίες, αλλά δεν επιθυμεί τη συνέχισή τους, δικαιούται να λάβει το ποσό που αντιστοιχεί στις ανεκτέλεστες συνεδρίες με μία επιβάρυνση 2,5% επί αυτού του ποσού.

Καλούμε, λοιπόν, τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να προσέχουν τους όρους που υπογράφουν, και να ζητούν πάντα αντίγραφο για οποιοδήποτε έγγραφο υπογράφουν.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα πρέπει να επικοινωνούν με την ΕΚΠΟΙΖΩ, προκειμένου να ενημερωθούν, να καταγγείλουν αλλά και να ζητήσουν την παρέμβασή της προκειμένου να επιλύσουν τα πρόβλημά τους.

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά