Υπογράφουμε για να ξέρουμε τι τρώμε!

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Υπογράφουμε για να ξέρουμε τι τρώμε!

Nutriscore
Διατροφή

PRO NUTRISCORE!

Στόχος μας, να ζητήσουμε από την Ε. Επιτροπή να κάνει υποχρεωτική την χρήση του Nutriscore ως διατροφικής επισήμανσης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τι είναι το Nutriscore;

Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία επιβάλλει την αναγραφή πληροφοριών στην συσκευασία των τροφίμων (ονομάζεται διατροφική επισήμανση), βάσει ορισμένων κανόνων.

Λόγω των πολλών και πολύπλοκων πληροφοριών που απαιτούνται για την σωστή μας ενημέρωση, πολλοί έχουν προσπαθήσει να απλοποιήσουν την παρουσίαση των πληροφοριών με την χρήση χρωμάτων.

Και τέτοια χρωματικές διατροφικές επισημάνσεις υπάρχουν πολλές!

Το Nutriscore είναι μια ακόμα απλουστευμένη χρωματική διατροφική επισήμανση που όμως, με μια ματιά μας δίνει τις πιο αξιόπιστες και ποιοτικές διατροφικές πληροφορίες.

Έχει αποδειχθεί από Γαλλικές και διεθνείς μελέτες ότι είναι η πιο αποτελεσματική απλουστευμένη επισήμανση διατροφής, διευκολύνοντας έτσι την ενημέρωση και επιλογή του καταναλωτή.

Γι’ αυτόν τον λόγο είναι πλέον η επίσημη διατροφική σήμανση που επέλεξαν διάφορα κράτη μέλη όπως η ίδια η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ισπανία. Όμως δεν ισχύει σε όλες τις χώρες-μέλη, ούτε βέβαια στην Ελλάδα.

Γιατί παίρνουμε την πρωτοβουλία αυτή;
Επειδή…

 1. Θέλουμε να γίνει υποχρεωτική σε όλα τα κράτη μέλη, λόγω του ότι είναι η πιο κατανοητή χρωματική διατροφική επισήμανση..
 2. Όλοι μας ενδιαφερόμαστε να τρώμε υγιεινά αλλά συχνά δεν τα καταφέρνουμε…
 3. Πολλοί από μας δεν διαβάζουμε τον κατάλογο των συστατικών των τροφίμων στην συσκευασία, αφού συχνά δεν έχουμε χρόνο ούτε και καταλαβαίνουμε εντελώς τι ακριβώς σημαίνουν τα περίεργα ονόματα και κάποιοι αριθμοί που τα συνοδεύουν…
 4. Υπάρχει τεράστια ποικιλία συσκευασμένων τροφίμων, ελληνικών ή εισαγόμενων, που κάνει ακόμα δυσκολότερα τα πράγματα..
 5. Υπάρχουν πολλά διατροφικά σήματα σε διάφορες χώρες, με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη σύγχυσή μας, αφού κάποια απ’ αυτά τα βλέπουμε και στα δικά μας καταστήματα…
 6. Η χαμηλή διατροφική ποιότητα πάρα πολλών βιομηχανικά επεξεργασμένων τροφίμων είναι μία από τις κύριες αιτίες των υψηλών ποσοστών παχυσαρκίας, καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη…
 7. Θέλουμε να μπορούν όλοι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές να καταλαβαίνουν με μια ματιά την διατροφική αξία των τροφίμων και να επιλέγουν το καλύτερο γι’ αυτούς…
 8. Θέλουμε να προστατευθεί η υγεία όλων μας και να αποτελέσουμε κίνητρο για την βιομηχανία να βελτιώσει τα προϊόντα της …

Πώς θα γίνουν αυτά;

Για να υποχρεωθεί η Ε. Επιτροπή να εξετάσει το αίτημά μας, πρέπει να συγκεντρώσουμε συνολικά 1 εκατομμύριο υπογραφές, αλλά και συγκεκριμένο αριθμό από κάθε χώρα στο διάστημα ενός έτους!

Από την Ελλάδα, πρέπει να συγκεντρωθούν 15.750 υπογραφές.

Ας υπογράψουμε λοιπόν όλοι, εάν θέλουμε να:

 • γνωρίζουμε με μια ματιά τι τρώμε,
 • προστατεύουμε την υγεία μας,
 • βελτιώσει τα προϊόντα της η βιομηχανία τροφίμων

Ας ζητήσουμε από την Επιτροπή να κάνει το σχήμα Nutriscore υποχρεωτικό!
Ας ασκήσουμε την δυνατότητα που μας δίνει η ευρωπαϊκή νομοθεσία να συμβάλλουμε στην διαμόρφωση της Ευρώπη που θέλουμε!
Υπογράφουμε εδώ
https://eci.ec.europa.eu/009/public/#/initiative

Κάνοντας κλικ σε αυτόν το σύνδεσμο, θα μεταφερθείτε στον ιστότοπο της Πρωτοβουλίας Ευρωπαίων Πολιτών της Ε. Επιτροπής.

Τι πρέπει να κάνετε στην συνέχεια:

1. Επιλογή της ελληνικής γλώσσας επάνω δεξιά

2. Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία υπογραφής, πρέπει να έχετε άμεσα διαθέσιμα τα προσωπικά σας στοιχεία. Είναι απαραίτητα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εγκυρότητα των υπογραφών.

Δεν έχετε λόγο να φοβάστε το πώς θα χρησιμοποιηθούν, αφού η ίδια η Επιτροπή νομοθέτησε τον Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και φυσικά τον εφαρμόζει! Τα στοιχεία σας θα αποθηκευτούν στον ασφαλή διακομιστή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά