Συζήτηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Συζήτηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Συζήτηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Διατροφή
Εκδηλώσεις

Σήμερα, 29-9-20120, στις 11.00 ο κ. Κωστής  Χατζηδάκης συναντιέται και συζητά με 23 φορείς-ιδρυτικά μέλη της Συμμαχίας για την μείωση της σπατάλης των τροφίμων.

Αφορμή, η‘Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τις Απώλειες και τη Σπατάλη των Τροφίμων’ που καθιερώνεται από φέτος και θα γιορτάζεται κάθε 29 Σεπτεμβρίου

Κατά την δίλεπτη τοποθέτησή της, η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ Ελένη Αλευρίτου είπε:

Ευχαριστούμε κ. Υπουργέ για την  σημερινή πρόσκληση και  συζήτηση για  την μείωση της σπατάλης των τροφίμων.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλωσορίζει  την ‘εμμονή΄ τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ελληνικής κυβέρνησης, στον ‘πράσινο μετασχηματισμό’, παρά την αντιξοότητα της πανδημίας. Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας  στηρίζουμε  σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο,κάθε  σχετική  ενέργεια και θα συνεχίσουμε  να το κάνουμε.

Αυτό ορίζει ο καταστατικός σκοπός της ΕΚΠΟΙΖΩ, που για πάνω από 30 χρόνια, προστατεύει τον καταναλωτή και προσπαθεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του.

Όμως,  ποιότητα ζωής δεν μπορεί να υπάρξει  χωρίς υγιές (φυσικό, κοινωνικό, οικονομικό)  περιβάλλον, σημαντική παράμετρος του οποίου είναι η λελογισμένη χρήση των φυσικών πόρων, των τροφίμων συμπεριλαμβανομένων.

Το μέγεθος τη σπατάλης τους είναι απλά απαράδεκτο, όταν άνθρωποι υποσιτίζονται ή και πεθαίνουν, ενώ κατασπαταλώνται και φυσικοί πόροι.

Γι αυτό είμαστε σήμερα εδώ, την πρώτη χρονιά εορτασμού της νεοανακηρυχθείσης ‘Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τις Απώλειες και την Σπατάλη των Τροφίμων’... είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να μάθουν όλοι ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, ότι πρέπει να δράσουμε τώρα..  είμαστε εδώ για να δημιουργηθούν  ευρύτερες συμμαχίες και να πετύχουμε όλοι μαζί τον στόχο μας.

Τελειώνω με ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Ξ. Ζολώτα ‘Οικονομική Μεγέθυνση και φθίνουσα κοινωνική Ευημερία’

‘Φαίνεται ότι η ελπίδα της ανθρωπότητας έγκειται στην  παγκόσμια αποδοχή μιας φιλοσοφίας βασισμένης στον σεβασμό για την ζωή στην ευρύτερη δυνατή έννοια, που να συμπεριλαμβάνει τον σεβασμό για την φύση σε όλες τις μορφές της’

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά