Συλλογικές / Ομαδικές Αγωγές

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών
Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών

Συλλογικές / Ομαδικές Αγωγές

Συλλογικές / Ομαδικές Αγωγές

Συλλογική αγωγή είναι η αγωγή που μπορεί να υποβάλει μια ένωση καταναλωτών που πληρεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις, εξ ονόματος του συνόλου των καταναλωτών, όταν διαπιστώσει ότι παραβιάζονται τα νομικά κατοχυρωμένα δικαιώματα τους Οι συλλογικές αγωγές της ΕΚΠΟΙΖΩ αφορούν παράνομες πρακτικές διαφόρων εταιρειών, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα παράνομες χρεώσεις και οικονομική επιβάρυνση του καταναλωτή.

Είμαστε η μοναδική ένωση καταναλωτών που αξιοποίησε τον θεσμό των συλλογικών αγωγών με μεγάλη επιτυχία, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει ο προαναφερόμενος νόμος. Έχουμε καταθέσει συνολικά 58 συλλογικές αγωγές (1996-2019), εκ των οποίων έχουν εκδικαστεί 47, έχουν ματαιωθεί 10 και εκκρεμεί η εκδίκαση σε πρώτο βαθμό σε 1. Από τις εκδικασθείσες θετικές είναι οι 40, απορριπτικές οι 7.

Οι θετικές υπέρ του καταναλωτή αποφάσεις της δικαιοσύνης, ισχύουν για όλες τις ομοειδείς επιχειρήσεις και όχι μόνο για την συγκεκριμένη που καταδικάστηκε. Για να μπορέσει να επωφεληθεί ατομικά ο καταναλωτής που η υπόθεση τον αφορά, πρέπει να καταφύγει στην Δικαιοσύνη είτε ατομικά, είτε ομαδικά. Έτσι, δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές, διεκδίκησαν και πέτυχαν την επιστροφή χρημάτων παρανόμως παρακρατηθέντων, κυρίως από τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες.

Οι θετικές αποφάσεις της δικαιοσύνης για τις συλλογικές αγωγές της ΕΚΠΟΙΖΩ έχουν ευνοϊκές επιδράσεις όχι μόνο στην βελτίωση της προστασίας του καταναλωτή, αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, αφού συμβάλλουν στην καθιέρωση ενός κράτους δικαίου, στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, περιορίζουν τις παράνομες πρακτικές εις βάρος των καταναλωτών, δημιουργούν νομική βάση για την επιστροφή χρημάτων στους καταναλωτές(που είχαν παράνομα κατακρατηθεί από τις επιχειρήσεις), εδραιώνουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ενώσεις καταναλωτών.

Χρειάζεστε βοήθεια με κάποιο θέμα σας;

Είναι μία Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών που έχει ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες μας. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

Έχετε τη δυνατότητα απεγγραφής από τα newsletters μας ανά πάσα στιγμή

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Στουρνάρη 17, Αθήνα 10683

2103304444

info@ekpizo.gr

www.ekpizo.gr

Δευ - Παρ: 10:00 πμ - 3:00 μμ
Σάβ - Κυρ: Κλειστά